Veeteelt

Kippen-3True-Light evenaart het volle spectrum van het daglicht. Net als echt daglicht maakt het licht van True-Light ook vitamine D en calcium aan. Vitamine D stimuleert de werking van schildklier en bijschildklieren. Het helpt de opname en distributie van calcium reguleren. Door normaal kunstlicht zakt de calciumopname met een derde. En juist calcium is zo belangrijk voor dieren. Onvoldoende calciumopname kan leiden tot vertraagde groei, algehele verzwakking, uitval van haar of veren, pijn en stijfheid in de gewrichten en gebrek aan energie.
Aangezien True-Light lampen 2 tot 3 keer langer meegaan, is true-Light absoluut niet duurder dan normale TL- buizen.

Kippen
Onderzoek toonde aan dat kippen onder True-Light ongeveer vijf procent meer eieren leggen. Bovendien leggen ze langer door. Ze gedragen zich zorgzamer en zijn vriendelijk naar elkaar toe. Hierdoor verdwijnt kannibalisme grotendeels of geheel.
Het 'disco-effect' van normale tl-buizen of lampen geeft de kippen een stressgevoel. Hoogfrequent voorgeschakelde True-Light verlichting heft dit verschijnsel op.
Ook is aangetoond dat het cholesterol gehalte in de eieren omlaag gaat.


Varkens

Ziekten, vruchtbaarheids- en gedragsproblemen bij varkens verdwijnen vaak bij gebruik van True-Light. Het licht heeft een rustgevend effect op hen, waardoor zij beter eten en groeien. Ook vertonen zij een vriendelijker en zorgzamer gedrag. Agressiviteit en stress verdwijnen als sneeuw voor de zon.


Rundvee
Rundveehouders hebben aanwijzingen, dat True-Light de vruchtbaarheid vergroot van hun rundvee. Doordat zij zich prettiger voelen onder True-Light, neemt de zorg voor hun kalfjes toe. Ook hun vacht glanst meer. Ziekten komen minder vaak voor. Ook in deze sector is True-Light een waardevolle investering.


Geiten
Geiten brengen soms wel vierentwintig uur per dag door onder kunstlicht. Hierdoor missen zij de positieve effecten van daglicht. True-Light kan hiervoor dé oplossing zijn. Als men kunstlicht vervangt door True-Light, zijn binnen vier weken opmerkelijke verschillen waar te nemen. Het haarkleed verbetert bijvoorbeeld aanzienlijk.


Paarden
Paarden in de stal hebben grote voordelen bij True-Light volspectrum daglicht. De inseminatie kan eerder plaatsvinden zodat er een tweede kans is in het zelfde jaar. Het haar verbetert en de paarden zijn rustiger.

copyright 2009 daglichtwinkel.nl